Maun Kalite Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi

07.12.2023 03:52

Üniversitemiz Kalite Komisyonu, Rektörümüz adına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kenan Yıldırım Başkanlığında, 1071 Kongre ve Kültür Merkezi E Salonunda 07.12.2023 Perşembe günü saat 11.00’de toplandı. MAUN Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan YILDIRIM “kalite süreçlerinde Kalite Komisyonun önemine vurgu yaparak, Komisyon üyelerinin Üniversitemiz kalite sürecine sunduğu katkının yanı sıra birimlerinde de sürecin yaygınlaşmasına ve uygulanmasına yönelik Komisyon üyelerinden destek istedi”.

Sonrasında kısaca toplantı gündeminden bahsederek sözü Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Selçuk Sağır’a bıraktı. Doç. Dr. Selçuk Sağır Kalite Koordinatörlüğü olarak kalite süreçlerini nasıl organize ettiklerine ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak kalite süreçlerini iyileştirmek adına hazırlanan Kalite Güvence Rehberi, Kalite Politikası ve anketlere ilişkin bir sunum gerçekleştirdi ve hazırlanan çalışmalar Kalite Komisyon Üyelerinin değerlendirilmesine sunuldu. Yapılan değerlendirmeler sonrası Üniversitemiz Kalite Güvence Rehberi, Kalite Politikası ve anketler oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca toplantıda Alt Politika Metinleri, KİDR Alt Çalışma Grupları ve Kalite Komisyonu Alt Komisyonları konularına ilişkinde değerlendirmelerde bulunuldu ve kararlar alındı. Son olarak Liderlik, Yönetişim ve Kalite, Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme ve Toplumsal Katkı başlıklarında Üniversitemiz kalite düzeylerini ulusal ve uluslararası kalite standartlarına artırmak amacıyla yapılacaklar hususunda istişarelerde bulunuldu, görüş ve öneriler alınarak toplantı sonlandırıldı.